blokjesVeelgestelde vragen

Waarom vraagt men naar mijn opleiding, leeftijd en dergelijke?

Het Cliëntenpanel Limburg heeft geen enkele commerciële of verkoopdoeleinden. De antwoorden die door het panelonderzoek zijn verkregen worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Uw mening wordt met de antwoorden van de andere ondervraagden opgesteld en tot statistische tabellen verwerkt. Uw individuele gegevens zullen op generlei wijze worden gepubliceerd of doorgegeven aan derden of gebruikt worden voor doeleinden anders dan het behartigen van de belangen van zorgvragers in de bij de enquêtes benoemde kwesties.

 

Wat gebeurt met de resultaten van de enquêtes?

De uitkomsten van de enquêtes worden gebruikt om de belangen van patiënten, cliënten en andere zorgconsumenten te behartigen. Dat kan zijn door de reactie van het panel te geven op (voorgenomen) besluiten van de politiek, of door de wensen over of (on)tevredenheid met bestaande voorzieningen voor te leggen aan verzekeraars, instellingen of politiek. Ook kan de mening van het panel gebruikt worden in het overleg met zorgverzekeraars en gemeenten over welke zaken zij in hun inkoopbeleid moeten opnemen.

 

Krijg ik de resultaten van de enquête ook te zien?

Wanneer de definitieve resultaten van een enquête bekend zijn, krijgen de deelnemers aan het panel een e-mail met informatie daarover. Zij zijn dus als eerste op de hoogte van de uitkomsten van de enquête.

 

Wat moet ik doen als ik mijn lidmaatschap stop wil zetten?

U kunt uw lidmaatschap, om wat voor reden dan ook, te allen tijde stopzetten. In de bevestigingsmail, die u na uw aanmelding heeft ontvangen, staat een link. Als u deze aanklikt wordt u direct uitgeschreven. Mocht u deze mail niet meer hebben dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens veranderen?

In de bevestigingsmail, die u na uw aanmelding heeft ontvangen, staat een link. Als u hier op klikt komt u in uw persoonsgegevens en kunt u deze desgewenst aanpassen. Na eventuele wijzigingen te hebben aangebracht, klikt u op de knop ‘verstuur’ en uw profiel wordt aangepast. Bewaar deze bevestigingsmail daarom goed.

 

Hoe veilig zijn mijn gegevens?

De gegevens worden bewaard in een beveiligde database. De toegang tot uw gegevens is voorbehouden aan de daarvoor verantwoordelijke medewerker die in dienst is van het Huis voor de Zorg. Deze medewerker is met betrekking tot de door u verstrekte persoonlijke gegevens gehouden aan geheimhouding. Alle gegevens vallen binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

 

Hoe vaak word ik bevraagd?

Dat zal naar verwachting 5 tot 10 per jaar gebeuren. Sommige enquêtes zullen aan het gehele panel worden voorgelegd, andere aan specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld alleen aan bewoners van een bepaalde gemeente of mensen met een lichamelijke beperking. U bent uiteraard niet verplicht om aan een verzoek tot het invullen van een enquête te voldoen. Mocht u om de een of andere reden een keer willen overslaan, dan heeft dat ook geen gevolgen voor uw deelname aan het panel.

 

Hoe is het Cliëntenpanel tot stand gekomen?

Het Huis voor de Zorg vindt het belangrijk dat ook de belangen, wensen en meningen van burgers die geen lid zijn van een patiëntenorganisatie aan bod komen. Vandaar dat het Cliëntenpanel is opgezet. Wij hebben overleg met de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid. heeft het opzetten van het panel financieel mede mogelijk gemaakt. CZ Actief in Gezondheid werkt samen met (o.a.) het Huis voor de Zorg omdat ook zij grote waarde hecht aan de opvattingen van zorgvragers. Zij hebben echter op geen enkele wijze invloed op, noch inzage in het Cliëntenpanel en haar leden.

 

end faq

facebook-logotwitter-bird3youtubehome

klantgericht org

Gesubsidieerd door

logo prov limburg

 logo coalitie voor inclusie
Het Huis voor de Zorg is actief lid van het netwerk van de Coalitie voor Inclusie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de elektronische nieuwsbrief burgerkracht@ctueel

 

AANMELDEN

Facebook