OCO wlz logoOnafhankelijke cliëntondersteuning (Wlz)


Zorgbelang Limburg biedt onafhankelijke cliëntondersteuning langdurige zorg


Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (Wlz-indicatie) hebben ook recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Woont u in Limburg, heeft u een Wlz-indicatie en heeft u hulp nodig bij het regelen van uw zorg of het maken van nieuwe afspraken hierover? Dan bent u bij het Huis voor de Zorg aan het juiste adres.

De cliëntondersteuners van Stichting Zorgbelang Limburg denken met u mee over hoe u de zorg die het beste bij uw situatie past het beste kunt organiseren. De ondersteuning is gratis en onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.
Vanzelfsprekend houden we ons hierbij aan de wettelijke regelgeving, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens, het Privacyreglement en de geheimhoudingsplicht voor onze medewerkers.

Aanbod
Het ondersteuningsaanbod van de cliëntondersteuners bestaat uit verschillende diensten.


Informatie en advies
Zij informeren en adviseren. Bijvoorbeeld, over het zorgaanbod in uw omgeving, over de manier waarop zorgaanbieders uw zorg kunnen bieden in een instelling of thuis, over eventuele wachtlijsten of over uw rechten als cliënt.

Vinden van passende zorgaanbieder
Zij ondersteunen u bij het vinden van een passende zorgaanbieder. Het maakt niet uit of het daarbij gaat om een verblijf in een instelling of een zorgpakket thuis.

Hulp bij invullen persoonlijk plan
In een persoonlijk plan legt u de invulling van uw Wlz-zorg vast, ofwel de manier waarop u uw leven wilt inrichten en wat daarbij voor u de beste zorg is (verblijf in een zorginstelling, een volledig of modulair pakket thuis, een persoonsgebonden budget). De cliëntondersteuners helpen u bij het opstellen, evalueren en bijstellen van uw persoonlijk plan.

Hulp bij opstellen zorgplan
Wanneer u recht heeft op zorg in het kader van de Wlz, dan moet u met de zorgaanbieder afspraken maken over de invulling van de zorg die u krijgt. Die afspraken worden vastgelegd in een zorgplan. De cliëntondersteuners helpen u bij het opstellen, evalueren en bijstellen van uw zorgplan. Zij kunnen ook met u meegaan, wanneer u het plan gaat bespreken.

Bemiddeling
U kunt een beroep op de cliëntondersteuners doen wanneer u het met uw zorgaanbieder niet eens wordt over de invulling van uw zorgvraag. Bijvoorbeeld, als u vindt dat de zorgaanbieder (binnen de grenzen van uw indicatiebesluit) de verkeerde of te weinig zorg levert. Of, als u van mening bent dat de zorgaanbieder de met u gemaakte afspraken in het zorgplan niet nakomt.

Privacy
Uw persoonlijke gegevens blijven geheim. Het gebruik van gegevens is vastgelegd in het privacyreglement (zie website). Alleen als u hiervoor toestemming geeft, kan een medewerker in het belang van uw zaak met informatie naar buiten treden. Persoonlijke gegevens worden maximaal 5 jaar bewaard, alleen als u toestemming geeft voor registratie. De geanonimiseerde gegevens worden langer bewaard, zodat wij kunnen nagaan of bepaalde klachten in de loop der tijd verminderen. Over registratie van algemene, geanonimiseerde informatie, kunt u niet beslissen. Uw privacy is immers hierbij niet in het geding. We zorgen er voor dat de geanonimiseerde gegevens niet herleidbaar zijn tot uw persoon.
Het recht op registratie van uw gegevens is wettelijk vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen deze wet zijn alle rechten met betrekking tot registratie van persoonlijke gegevens vastgelegd. Tevens is iedere afdeling informatie en klachtenopvang gebonden aan de regels van het Privacyreglement.

  • Klik hier om de inhoud van het privacyreglement te bekijken.

 
Bereikbaarheid
De cliëntondersteuners van Zorgbelang Limburg zijn tijdens kantooruren bereikbaar via het landelijk telefoonnummer (0900) 243 81 81. De ondersteuning is gratis, de cliënt betaalt alleen de lokale belkosten.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Een cliëntondersteuner neemt dan contact met u op.
Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast Zorgbelang Limburg kunt u voor cliëntondersteuning Wlz ook terecht bij het Zorgkantoor en bij MEE.


 

facebook-logotwitter-bird3youtubehome

klantgericht org

Gesubsidieerd door

logo prov limburg

 logo coalitie voor inclusie
Het Huis voor de Zorg is actief lid van het netwerk van de Coalitie voor Inclusie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de elektronische nieuwsbrief burgerkracht@ctueel

 

AANMELDEN

Facebook