blokjesZeggenschap vergroten


Workshop 'Vergroten van de eigen Zeggenschap'

Het Huis voor de Zorg heeft de workshop 'Vergroten van de eigen Zeggenschap' ontwikkeld. Tijdens deze workshop wordt u zich ervan bewust dat u iets te zeggen en te vragen hebben in het contact met de zorgverlener. Tevens leert u zich mondiger op te stellen tijdens het contact, om regie te nemen en uw eigen zeggenschap te vergroten. De workshop wordt verzorgd voor ouderenorganisaties, patiëntenverenigingen, cliëntenorganisaties, cliënten- en familieraden en andere belangenorganisaties.

Iedereen komt bij de huisarts, specialist of een andere zorgverlener. Mensen met een chronische ziekte komen er regelmatig. Als u bij een zorgverlener komt, dan verwacht u daar de hoogste kwaliteit van zorg en hulp te krijgen. Dit vraagt niet alleen om een juiste houding en om deskundigheid van de zorgverlener, ook de zorgvrager heeft hierin een rol. Niet iedereen is evenwel in staat om de zorg, het advies en de hulp te vragen die zij of hij wil of nodig heheeft. Het is niet gemakkelijk om de juiste vragen te stellen, om door te vragen als u iets niet begrijpt en op te komen voor uw eigen wensen en behoeften.

  • Klik hier voor de flyer met informatie over de workshop

 

Gereedschapskist Zeggenschap'

Naast de workshop zijn er ook hulpmiddelen ontwikkeld die u kunnen helpen uw zeggenschap te vergroten. Gebruik ze als u een arts of een andere hulpverlener bezoekt en attendeer anderen op deze hulpmiddelen. Zo zorgt u ervoor dat niet alleen uw eigen zeggenschap vergroot maar ook die van anderen.

Folder 'Tips voor tijdens het contact met uw zorgverlener(s)'
Het Huis voor de Zorg heeft een overzicht gemaakt van nuttige tips die u van pas kunnen komen tijdens het contact met uw arts.

  • Klik hier voor de folder 'Tips voor tijdens het contact met uw zorgverlener(s)'


'Barometer Zeggenschap'
Aan de hand van deze concrete barometer kunt u vaststellen hoe mondig u bent tijdens het contact met uw arts.

 

'Test uw patiëntenrechten'

Elke patiënt heeft rechten en plichten. Weet u welke dit zijn?

 

 

 

facebook-logotwitter-bird3youtubehome

klantgericht org

Gesubsidieerd door

logo prov limburg

 logo coalitie voor inclusie
Het Huis voor de Zorg is actief lid van het netwerk van de Coalitie voor Inclusie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de elektronische nieuwsbrief burgerkracht@ctueel

 

AANMELDEN

Facebook